Grex Interfectors Mercenarshi

Vargaris 12.
A parton...

ashenport_call_in_the_night.jpg

View
Vargaris 11.-12.
Viharos utakon

Vargaris 11.

Gwanog nyoma után indulunk. Kit a hajó mellett lelünk. Thoroq felsegíti, s tovalépünk Ashenport felé…

Rossz idő elé nézünk.

Közelítve a vihar epicentrumához, hirtelen hátszelet kapunk, s már is az eső.

Házakat pillantunk meg a távolban, s egyszercsak egész településsé kerekedik. Sár, zuhogó eső, villámlik.

ashenport.jpg

A Csendes vizek fogadójába irányít bennünket Bombadúr a vihar elől. A kocsmában emberek, elfek, és törpök. Pjotr, a mákostészta hajú férfi ember fogad bennünket a sanknál.

10 ser s 4 halvacsora rendel. Relina kiszolgálóhölgyre várva, Sky bejelenti, h.elhagy bennünket.

Míg a Nimozarranhoz vezető rúnakövet elrejti a kocsmában, megjegyzi, h.csak Tukur dolgait kell intéznie, s egyszer majd visszatér. (20 napig érvényesa rúnahatás.) Búcsúzóul elégséges bort ad mindenkinek. Mit csak akkor ihatunk meg, mikor nincs veszély, s jót akarunk mulatni.

S megjelenik a szőke, csöcsös, dongóderekú emberlány, ki közli velünk, h.itt vett ki szobát Bolitong.

Nem messze asztalunktól egy nagyobb csoport (6 ember+félelf nő+Bolitong, a keresett gnóm) iszogat. Köztük egy félelf nő magyaráz a csürhének, s köztük a gnómnak is. Thoroq hallgatózik, s egy mondatfoszlányt hall a félelf nőtől:” Mindenképpen alá kell irnunk a megállapodást…” A nő nyakában egy aranylevél csüng, mit Sky egy harcos klán szimbólumaként ismer fel. A másik asztalnál 9 ember diskurál. S mi várunk, míg az emberek meg nem indulnak. Odalépünk , s lebeszélünk vele egy reggeli találkozót.

Vargaris 12.

Skie elhagyja a társaságot. Alvásra térünk, s az éjszaka közepén egyszercsak nyugtalanító hang veri fel fülünk.

Felriadunk, s olyan érzésünk támad, h.mennünk kell, s már tudjuk is merre tartunk.

Salem, Shakarn és Bombadúr megindulnak, míg Thoroq feleszmél. S bámulja a többiek zombimozgolódását…

View
Vargaris 8.-11.
Zuhanás a mélybe

Vargaris 8.

Keletnek tart a kis csapat, Phosom hegye felé. Az idő nem kedvez nekik hisz hatalmas hó viharba csöppentek. A látási viszonyok igen gyengék, a léghajót több oldalról is hatalmas jég kockák tartsák fogva, de Gwenog továbbra is nyugodt így a csapat nem pánikol csak néhányan ökrödnek és az úrhoz fohászkodnak.

Várgarisz 11. napja

Harmadik napja utaztak mikor is a kapitány, pirkadatkor a hegy gerincet és a hó vihart elhagyva bejelenti, hogy hamarosan földet érnek. Nagy megkönyebüles volt ez mindenki számára. És mikor már a gyengébbek is kezdték vissza nyerni eredeti színüket két nagyobb fénynyaláb cikázod el a hajó körül.

airship_by_djt1992uk-d386gpk.jpg

Mindenki a fedélzetre! Kiáltotta el magát a kapitány.

Ez ügye bár valakinek igen könnyen ment, valakinek meg igen nagy erőfeszítéseket kellett véghez vinnie hogy kijusson a kabinból, meg hát az se segített hogy a léghajó előre billent és zuhanásba kezdet. A kár igen nagy, a ballon kirepedt, a hajó bal oldalán meg egy hatalmas lyuk keletkezet, de legalább a hó vihar enyhülni látszott.

Nem volt idő tétovázni, hisz cselekedni kellet vagy különben mindenki oda vész. Így hát Gwenog ki adta az utasításokat!

Kösd ki a kötelet! Dobáld le a ballasztokat! Irányítsd a hajót!

Bombi a legéberebbek között volt így hát ő rohant a kötelekhez, de túl magasan voltak a padló meg csuszás így csak eset egy nagyot és Gwenog már rohant is segíteni.

Shakarn összpontosít, de Salem fürgébb volt és már nyújtotta is a botját hogy a varázs lövedékekkel a ballasztokat leküldje a hajóról, de meg túl gyenge volt ehhez, így végül meg is Shakarn végezte el a munkát megidézve az alvilág szellemeit kik a melybe küldtek a nehéz súlyt.

Torok a kormány kerékhez indult, de az állapota nem engedélyezte hogy ezt gyorsan véghez is vigye, így pislantott egyet Skie fele aki egy szempillantás alatt felpattant és bütykölni kezdte a kormány kereket ami igen jól is sikerült neki. Torok, ez az idő alatt felmászott es innét már ketten kezeltek a kormányt. Nem is rosszul, hisz sikerült kicsit megemelni az orrát amivel elkerültek hogy bele csapódjanak egy hatalmas fenyőbe, így csak az alját súrolta. Skie, a szemfüles, észre vette hogy egy út tartózkodik a közvetlen közelükbe és arra irányította a hajót és megindult a kényszerleszállás. Először a hajó alja ért le és csak csúsztak a földön mind addig, amíg a fák törzsei nem kényszerítették őket megállásra.

Por és törmelék mindenütt. Az előbb még oly hangos dörejek után ismét csönd uralkodik az erdőben. Hőseink kezdenek magukhoz térni a sok után. Bombi szólal meg eslőnek Gwenoghoz irányítva a kérdést:

Mi a hét menydörgés és pokol történt itt?

Mind kiderült a kapitány se tudott ésszerű választ adni, csak annyit hogy négy fény gömböt vélt látni, amit meg a zuhanás követet. Torok szájában már ott a flaska a szabad kezével meg Shakarn vállat gyógyítsa. Skie bead magának valamit egy inekciós tűvel egy másikat meg a földre dob, egy kurta, tessék-el, megtetőzve. Bombi gyorsan oda nyúlt és már be is lőtte magának. Itt nem maradhatnak, tovább kell állniuk. Bombi berohan a kabinba a cuccaiért és ekkor valami megüti a fület. A bisztonság kedvéért kimegy és megkérdezi társait hogy ők hallotak e valamit és ekkor meg két fénygömbre lettek figyelmesek miknek már gazdájai is vannak. Az egyik el is találta Shakarnt.

Hőseink ismét csatába kerültek!

Mivel értelmetlenek találták a beszedet így vissza vágtak. Ekkor valami nagy történt, nagyon nagyon nagy! A fák közül kibandukolt egy Warforged, irgalmatlan nagy masina.

A talpa akkora volt mind szegény Bombadurunk maga. Az egyik keze helyen egy kalapács ált a másik helyen meg egy lánc füresz, a hősök fele vette az irányt nem törődve vagy inkább kímélve azt, ami az útjába került.

Salem nagyon gyorsan és ügyesen reagálva le a dolgokat egy tűzfalat képez, ami nem csak megégette a monstrumot, hanem igen jó takarást adott mindenkinek a két lövész elöl.
Csapások, elvétések, gyógyítások, alkohol párlatok, rúnák felvillanyozása és kialvása sora következik. Hogy mi lesz a vége?!

A kis csapat agyon csapta újból az ellenfeleket!

View
Vargaris 6.-8.
A sas leszállt

Vargaris hatodik napja

A késő reggeli kakas kukorékolással az öt gyászhuszár nagy nehezen kivackolt az ágyból és egy gyors manikűr és pedikűr után kivánszorogtak a reggeli megbeszélt helyre ahol a hideg és a hó fúvása fogadta őket. Persze Skie, Bombi és Salem ösztöneire hallgatva tudták hogy be fog fagyni a seggük így a téli gúnyát nem sajnálva léptek ki a melegről, igaz Shakarn és próbálkozott de neki ez túl hideg így összezárt kezekkel, csikorgatva fogait, vacogott. A torkos barátunk meg nevéhez híven odalépett az első férfihez és lecup…. jaj ez egy másik sztori… szóval odalépett az első hordóhoz és ki itta belőle az undormányt amit tartalmazott, szavahihetőségére építkezve likőr íze volt, lendített egyet karjával mutatván az irányt és csapatunk már útnak is eredt Cailynhez a fogadónkba.
Benyitottunk, persze nem lepet meg senkit sem a látvány. Ugyan úgy aludt ahogy ott hagytuk, meg még mellette bűzlött az egész szoba a szeszre. Toroq gyorsan és szinte kábultan besliszent előre, Skie-t hátrahagyva, a másik kettő szintén belépett. Bombi nem várván társai reakciójára mi legyen, odalépett a nőhöz, megfogta a grabancánál fogva és izomból lekevert kettőt, de csak felhorkanás hallatszott. Felcsodálkozván rá nézett társaira és egy pillantás is elég volt hogy megértsék egymást, ide víz kell.
Bombi nem várván hogy vissza térjenek barátai mint egy megvadult fenevad elkezdte rázni az asszonyt. Aki erre fel is ébred, persze meglepődve és agresszívan, de Bombinak sikerül lenyugtatni hogy jó kezekben van, megnyugtatván hogy hamarosan ételt és italt is kapni fog. 
Az ital az gyorsabban is érkezett mint ahogy aszt Bombi gondolta volna mert mikor felállt hogy meginduljon a elemózsiáért Toroq épp akkor lépett be a szobába lendítve rögtön a vödör vizet. Bombi csak fejet rázva nézet Toroqra, nem értve ezt most miért is kapta és fordult is meg rögtön hogy újból csitítsa az őrjöngő Cailyt. Kicsit tovább tartott de sikerült és most végleg elhagyta a szobát. Salem közelebb lépett a nőhöz és elkezdett kérdezősködni Bolitonkról de Cailyn meg se akart mukkanni. Reménytelen volt, mindaddig amég Bomadur a törp vissza nem ért a meleg étellel és vízzel a szobába. Neki sikerült szóra bírnia, azzal hogy mindenkinek elkellet hagynia a szobát. Shakarn volt az egyedüli aki nem akart hallgatni Bombi szavaira és bent marat.

Mit tudsz Bolitonkrol? 
Mi Richmond, a majom gyengéje?

De semmi fontos számukra nem derült ki, így gyorsan el búcsúztak a nő személytől miután megette az ételét. Elhagyása ellőt Skie a kezébe nyomot egy fiolát azzal hogy ez jót fog tenni neki és továbbra is kifejezéstelen arccal. Bombasztikusan jól járhatott, mivel az italban egy bomba volt, amely jelentősebb rezgésre aktiválódik és hangtalanul kegyegni kezd, majd felrobban. Igen komoly égési sérüléseket okozhatott ez neki akár.
Ezek után két irányba szegődtek. Shakarn meg Skie Oresthez, Bombi, Toroq és Szalem a dokkokhoz. 
Oresztet a boltjában találták meg. Gyorsan át esve a formalitásokon rá is tértek a tárgyra. És sikerült is lebeszélni vele hogy Gwenogot a törp léghajóst ne kelljen sokat győzködniük hogy szállítsa e őket vagy sem. És ezek után mindketten a Gentlman’s pit-be vették az irányt. Mind e közben Salem csapata leért a kikötőkhöz de léghajóra nem szaladtak rá, csak pár munkásra és továbbra is egy csomó hóra. Bombi megállította az első törpöt aki útjába került és megtudta hogy a léghajó, Wotan baglya a holnap dél előtti órákban érkezik. A jó hír hallatán már az útjukba kerülő hó sem okozott problémát így gyorsan vissza értek a kocsmába. 
Ahogy összefutottak a társaikkal elmesélték egymásnak a történteket és szétváltak intézni a kocsmai tennivalókat mivel ma van a boksz megnyitó és a kurtizánok állásinterjúja.
Bombi mester persze ismét nem bírt magával és kihívta a győztest a ringben. Egy félszerzettel került össze. Salem és Toroq látván milyen jó mozgással rendelkezik a törp ellenfele, rögtön rá fogadtak. És a meccs megindult. Liam, a félszerzet hosszú lábai és kezei segítségével gyors és hatékony mozgásokat végzett szerte szét Bombaduron, sorba küldve a jobb és bal egyeneséket. Nagyon úgy nézett ki el van döntve a meccs. És ekkor Bomber elfáradt tartani kezeit hogy védje az ütéseket így hát a félszerzet egyik csapásánál félre lökte a kezét és egy jobb egyenes az arcba, egy bál a gyomorba és a végén egy homlok az orrba térdre kényszerítette ellenfelet. Fröcskölve ordítozott hogy ő a legjobb és elsétált a csatamezőről. Mindeközben Salem és Skie kiválasztották a hölgyeket kik majd gondoskodnak a vendégek „ kényelméről ”. ( 3 szép, 4 közepes és 2 csúnya ). Ez alatt pedig Shakarn felvett meg négy állandó bunyóst, Bombi ellenfelét is beleértve, Liamot. 

Az est végére mindenkinek sikerült jócskán lemeríteni magát, sok volt a munka és a részeg gazdag sznob akikkel jópofizni kellett. Így hát gyorsan az álmok kalandjaiban találták maguk.

Vargaris hetedik napja!

Bombi a reggeli étkezdénél a beszéd közepette félre hívta Skie-t és megkérte a maga együgyű módján hogy tud e neki készíteni valami életerő italt az útra. Ekkor Skie a gyík, nem rég megtudván hogy ez a csapat korábban már sárkányokat is ölt továbbra is kifejezéstelen arccal, de nagyobb lelkesedéssel a csapat iránt, előhúzott szatyrából egy fiolát és a törpnek adta. ( healing surge and resist 25 )
A reggeli tingli tangli után lemennek a dokkokhoz bevárni a léghajót.
Meghökkenésünkre igen nagy nép sereg várakozott már Wotang baglyára, hisz nem mindennapi látvány látni egy ekkora monstrumot. 

Először csak egy szürke árnyat véltek észrevenni és ahogy közeledett a hó záporban úgy kapta meg teljes formáját. Senki se túlzott mikor a nagyságárol beszélt. 
Mikor a kikötők fölé érkezett a munkások Bombival az élen rohantak előre kikötni a köteleket hogy a hajó ne repüljön el. 
Salem és Skie végig nézvén a hajó érkeztét Nimozarran felé veszik útjukat. Bebocsájtásuk után megkérik a varázslót hogy engedje meg hogy használják a labort italok kotyvasztása céljából.
Gyors beleegyezése után már neki is állnak a munkának. Persze egy kis csevej sosem árt így faggatni kezdik Odo végzetéről meg Ashenport rúnáirol. De kevés sikerrel jártak. Annyit tudtak meg hogy a kőnek az alkímiához van köze. Mindketten csináltak három- három potiont. SKie megkapja Nimozarran rúnáit, amelyek segítségével tornyába teleportálhat a csapat.

Eközben a hajó elnémult és csak hímbálozik a vízen. A kikötői munkások már nagyba hordják le az árut, ami nem szokványos ládákban van elhelyezve hanem méretre szabottakkal.
Bombi észreveszi Orestet és jelez neki hogy jöjjön közelebb. Megkéri hogy mutassa be a csapatot a kapitánynak és intézze el hogy minél előbb útra szálljanak. 
Mikor a törp elé lépett halk pűszmögésbe kezdtek. De ez még se akadályozta meg Shakarnt hogy ne hallja meg. Kiderült hogy Gwenog tartozik Orestnek és ezt a tartozást most le is szállította. Shakarn besokallt a várakozásba és pofátlanul emlékeztette Orestet hogy miért is vagyunk itt. Mint a villám el lett intézve a holnapi út és cserébe Gwenog csak pár könyvet kért amit Bombi teljesített is neki. 
És mindenki vissza a dolgára. Salem olvasni és pihenni ment. Skie intézi Tukur megmaradt ügyeit. A három jómadár meg iszik amíg lát, utána meg bealudt kivéve a papot aki éjszakai portyázásra ment a templomba.

Vargaris nyolcadik napja!

Miután mindenki kicsinosította magát és felkészült az útra neki indultak a léghajóhoz. A torkos büszkén, holt picsa részegen viselte az új pia pántját. Bombi jól felpakolva kajával, zsörtölődik, mivel alig lehet észre venni a nagy hóban,sőt ha nem hozná magával a fáklyát senki se tudna jelenlétéröl…
A zeppelin útra kész és már emelkedik is. Az utasok megszeppenve, hisz még senki nem utazott hasonló módon. Bombi és Skie nagyon jól viselték az utat így mind ketten a tájat kémlelték. Bombi észre is vette hogy nem régiben valami nagyobb horda járt vagy gyülekezet a hegyeken. A többi három huszár inkább vissza vonult és imádkoznak hogy ezt túl éljek.
Shakarn már annyira rosszul van hogy szét hányta magát, mindenkit utál meg már mindenki utálja őt is!

View
Vargaris 5.-6.
Meglepő felfedezések

A forró nyomot követve megkeressük a Villámkezű Rickmont, akire rá is lelünk egy templom előtti téren. Nem nehéz felismernünk, mivel tudjuk, hogy egy táncoló majommal szokta keresni a kenyerét. Miután elmondjuk neki, hogy kik vagyunk, és kit keresünk, azt javasolja keressünk egy csendesebb helyet, ezért megíhvjuk a Szerencsés Gnómba, hogy kifaggassuk Bolitonkról. Közben felfigyelünk rá, hogy míg Rickmon kissé csendes és furcsa, a majom meglehetősen jól ápolt és gondozott.

Megvacsorázunk, majd felmegyünk Sky szobájába beszélgetni. Amikor beérünk a szobába, a majom hirtelen felpattan a szoba közepén lévő asztalra és megszólal.

Tátott szájjal bámulunk rá, amikor bemutatkozik, kiderül ugyanis, hogy ő Villámkezű Rickmon, és nem a másik fickó, akit a gazdájának véltünk. Elmondása szerint, amikor Theldor Thannal, Bolitonkkal és a csapat többi tagjával kalandoztak, rossz varázslóval húztak újat, aki mindenkit elátkozott egy sajátos módon. Rickmont történetesen majom bőrbe bújtatta. Tovább faggatjuk még erről a szerfölött furcsa esetről, és megtudjuk, hogy a varázsló neve Xartal, akivel a Lelkek Kútjánál harcoltak.

A kalandor csapat tagja volt még egy Romilda nevű embernő is. Rickmon szerint őt kell megkeresnünk, ha Bolitonk jelenlegi tartózkodási helyét szeretnénk megtudni. Rickmon útbaigazít bennünket, előtte viszont még megbeszéljük vele, hogy amennyiben, szükségét érezzük nem mindennapi majomképességei kihasználásához, esetleg egy kisebb tolvajlás ügyén, szólni fogunk neki.

Sha-Karn viszont mást forgat a fejében, történetesen, hogy a mi csapatunkba állítsa a majmot, ezért Kevinnel szétkürtölteti a városban a kilétét, hogy ezzel talán majd eléri, hogy Rickmonnak el kelljen hagynia azt, és így talán még hozzánk szegődhet.

Romilda csak Salemet engedi be magához, egy meglehetősen pompázatos aranytól duzzadó lakba, ahol Bolitonkról beszélgetnek. Megtudjuk, hogy a gnóm egy igen nagy tudású és rokonszenves teremtmény, és hogy jelenleg épp Ashen Portban tartózkodik, és ha minden igaz, épp mezőgazdasági kísérleteket végez. Salem közben egy-egy elejtett félmondatból rájön Romilda átkára, történetesen, hogy neki minden bizonnyal a létfentartását szolgálja ez a temérdek arany, magyarán táplálékot jelent a nőnek.

Szétválunk és a csapat egyik tagja Nimozaranhoz, a másik pedig a kalandor csapat utolsó tagjához, egy Keiling nevű alkoholista dragonborn nőhöz megy további információk fejében. Mivel fogalmunk sincs merre lehet Ashen Port, Nimozarant kérdezzük, aki felvilágosít minket, hogy az bizony egy igen távoli helyen van egészen a tengernél, az ut pedig meglehetősen embertpróbáló és hosszú odáig. Nimozaran azt tanácsolja, keressük meg Orestet, mert neki van egy bizonyos Gvenog Johns nevű barátja, aki mindenféle ritkaságokat szokott neki hozni a tengervidékről. Méghozzá nem is akármivel, hanem egy léghajóval, ami a Wotan Baglya névre hallgat. Vagy nem hallgat, mert az csak egy hajó.

Ezután Sky Tukur végrendeletéről beszél, majd átad Nimozarannak egy adag szkrúbídium gundát nevű rózsaszín port azzal, hogy azt adja majd Tobolarnak.

Ez idő alatt Sha-Karnék rátalálnak Keilingre egy sikátorban. Szerencsétlen teremtmény teljesen ki van ütve a szesztől, ezért muszáj kijózanítaniuk, mielőtt beszélni tudnának vele. Végül fogják a nőt, és elviszik a Szerencsés Gnómba, berakják egy szobába, hogy rendesen kialudja magát.

View
Vargharis 4. és 5.
Újabb vereség, újabb vérfrissítés

Verzió 1 (by Peđa):

Utolértek bennünket Vargharis hóviharai. A Fallscrestbe való h’romnapos utazás ezért tovább tartott mint az út idáig, Odó utolsó bányájáig. Az utak meglehetősen kihaltak voltak, ilyen időben nem utazik senki sem, akinek van egy kis józan esze, vagy nem ezen múlik a megélhetése. Gondolok itt a kereskedőkre. Néhánnyal találkoztunk útközben, de ők is és mi is úgy be voltunk bugyolálva a rongyainkba hogy nem csak az esetenkénti bólintásból lehetett rájönni hogy a ruhaköteg élő szövetet tartalmaz.

Fallcrest egyáltalán nem meglepő módon még most is pulzál a sok lélektől. Igaz kevésbé szívet melengető az utcán járni a téli latyakban amit a lovaskocsik hagynak maguk után vegyülve az éjjeli edények ablakon kiöntött tartalmával. Napközben amikor fenn van magasan a nap, a város pulzusa felgyorsul.

Estefelé megérkezünk mi is a városba. Amint elhagyjuk a kapukat, szétszéledünk. Bombadur egyenesen a Kagal bordélyházba igyekszik, hogy lemosassa magáról a két napi földalatti harc mocskát. Fel is bérel néhány kurtizánt Xandrillától.

Salem Nimozarranhoz igyekszik. Miután Tobolar főz nekik egy teát, elmeséli neki hogy mi is történt Vasszívű Odó bányájában. Nimozarran meglepődve hallgatja végig a legendás szörnyek leírásait, amikről eddig csak könyvekben olvasott. Salem leírása nagyon hiteles, ezért Nimozarran nagy érdeklődéssel hallgatja az ifjú varázsló mondandóját. A beszámoló végén elmondja Salemnek, hogy azzal a bizonyos gömbbel még mindig nem tudod mire jutni. Egyszerűen csak gomolygó ködöt lát benne és néha visszhangó hangokat hall.

(folyt. köv.)


Bővített vezrió 2 (by Ivan):

Megvan a piros kristály, talán épp Odó végzetéről lehet szó. A túléltek belegondolnak, hátha bányászatból is csikarhatnának hasznot.

Visszaindul a három hős, s a hó a hegy lábánál is csak esik, esik, esik. Fallcrestben sok a latyak, s bár a behavazott utcák még forgalmasak, kevesebb a létszám.

Shakarn elmegy a Gnómba, Bombadur a prostikhoz, Salem a Nimozzaranhoz.

Nimozzarannal Salem elmondja mik történtek, mire az őreg varázsló elcsodálkozik és érdeklődik a furcsa ellenfelekről. Miközben Tobolar főzi a teát, kiderül, hogy Virelisről még semmi nem derült ki, és az Odó végzetéről sem tu d a semmit az öreg.

Bombadur közben beszél Xandrillával, amely akaratlanul is rátapint a törp izlésére. Kap félszemű örömlányokat.

Shakarn beszélget Kelszonnal, fenyegeti picit, cseszegeti, ám egyidejűleg büszke is rá. A rozsdás kés megemlítésére egy közeli dragonborn, akivel Kelson eleddig beszélgetett, felröhög. Shakarn nem emel a hat százalékos jövedelmen.

Bejön a kocsmába Salem is, s leülnek Shakarnal beszélgetni, mire odalép a dragonborn és bemutatkozik. Ő a Skie Lian, Tukur végrendeletét hajtja végre. Ad Shakarnak egy kirstályt, amellyel segítségükre hívhatják Skiet amikor szükségük van rá. Erre a jövevény továbblép intézkedni, azzal, hogy majd találkoznak késöbb.

Erre Bombadur is bejő.
Shakarn odaül a pattanásos pubisokhoz kártyázni, először ők rettegnek, de nemsokára már csak kiröhögik. Erre Shakarn vérszemet kap, és vért akar ontani.
Bombadur az egyik félóriáshoz lép, kinek Fletcher a neve. Beszélgetnek, rendel a törp emennek két sört, majd erőpróbára hívja ki a kocsma standard tuskótelepére. Persze messze erősebb a félóriás.
Salem a sarokban gubbasztó ürgéhez lép, aki gondterhelten vár valakit.
Shakarn a WCbe megy a tinik után (akik minotauruszokat akarnak ölni a hegyekben), ám az ijesztgetéséből megszégyenülés a vége.

Salemhoz odalép egy fura, magas, vékony és feminizált félelf figura. Kérdi, Salemé-e a kocsma. A neve Gustav Alsvik, bérkalandor és divattervező. Nemsokára kiderül, hogy igazából mérges tűkkel operáló szakértő. A szobájába küldi rajzolni őt a Salem, azzal, hogy majd próbára teszik képességeit.

A kalandorok elkisérik a templomba Fletchert. Ott valakik veszekednek, majd a papok legurítanak egy alakot a lépcsőn. A figura furcsa, másnapos. Bombadúr megossza vele a sörét, aki szinte túlzottan rámenős az italra. Egy mondat infó, három mondat kunyerálás. A gúnyneve Torok. Először megsebzi Bombadúrt, majd meg is gyógyíja. Megbeszélik, hogy cserébe kalandjaiért kap szállást, ételt, meg nyílt számlát, hogy ihasson sokat. Fletcher közben sírni kezd az elvesztett szerencséje miatt. De mivel nem ihat meg mindjárt mindent, sértődötten elhagyja a kocsmát, de visszatér nemsokára.

Visszatérnek Tukur szobájába, ahol testamentuot olvasnak és Skie is csatlakozik fura szőrmés kabátban, s kiderül a többi, avagy, hogy Tukur ráhagyta mindenét és hogy a különleges végrendeletét Tukurnak véghezviszi, amelyről csak ő tud. Tobolár válik a fő drogdillerré, Kelson 15%-ra kapja jövedelmét.

Shakarn Torokkal próbál összeesküdni a pattanásosok ellen, hogy nyírják őket ki orrvul. De inkább alszik mindenki.

Ötödik Ventaris reggelén megy mindenki a Lordhoz, s elmodják mi volt. Próbálkoznak a bánya rehabilitációjáról, a Lord nem igér többet annál, hogy belegondol. A Lord szól az Üllőköpő Teldortánról, hogy az tudna valamit a további részletekről, amelyeket keresünk. Skie megmutatja Neki Tukur rejtett írását.

Teldortánnál Torok akar egy jó kis üvegcsés mellszíjat az italaira. Plusz megtudják a kalandorok, hogy Bolitong gnómról a következőknél érdeklődjünk (akik mind idegileg legyöngültek lehetnek):
- Romilda Fenrir (ember, jól megy sora, nem messze a templomtól lakik)
- Villámkezű Rihmon (ember, az utcán majmoltajta majmát)
- Sasszemű Horszfer (elf)
- Caylinn (dragonborn, maga alatt van).

Elmennek Horszterhez: embernő nyit ajtót, megnyűlt ruhában. Bent üres, hideg szoba. A folyó átfolyik rajta, meg csövek állnak ki a szoba közepéből, amelybe a nő beleszól az elfnek. Kiderül az ürge a víz alatt van, ott hül egy átok miatt, egy volt kalanda ltal beszerzett. Őszerinte Bolitong letelepedett valahol. Az esze nagyon vág (nem harcos), és ezért veszélyes is. Elkezd párologni a víz, majd a kalandorok elhagyják a házat.

View
Ventaris 19 második rész

A csata tüzével fütve pihenés nélkül folytatjuk utunkat,ám nem a gaz vámpirt vesszük célpontul,hanem a titokzatossan,kincsektöl és varázstárgyaktol büzlo folyosót.Ám mire a csarnokba lépünk elszall a varázs illat,helyébe az emberölön át érett odakozmált birka pacal büze lép,és kalandmesterünk(hatodik érzékünk) is tesz rá némi utalást hogy ezuttal ne remeljünk büvös csecsebecséket.
Igy hát lelkesedés hijján már csak egy ebédlo teremben állunk amiröl néhány ajtó nyilik,de nem sietünk velük inkább a konyhábol kölcsön veszünk egy kis száritott medve húst,illetve néhány borsó konzervet.Na mostmár jöhetnek azok az ajtók.

2014-06-04_22.30.57.jpg

Még mindég kincsekre szomjazván egy idöben nyitjuk a két ajtót ,Tukur és ShaKarn egy eléggé rumlis szobában találják magukat ahol tervrajzok hevernek szanaszét,és az ágy némileg kulturalt állapotban van hagyva,semmi érdemlegesset nem találnak,vagy csak a por tul vastag rajta hogy meglássák,ám Lola és Saalem valami sokkal bámulatosabb dologra bukannak a másik hálószobában,ami nem más mint célpontunk naplója,ha nem is a végzete amiért jöttünk,azért még hasznunkra lehet,amint a félig analfabéta törpénk leforditja nekünk.
Lehet hogy csak órák teltek el amióta Bombi nekihasalt a naplónak,ám nekünk napok,inkabb hetek voltak,de a türelmünk ez uttal meghozta gyümölcsét,már amennyiben hihetünk törpánknek hogy tud olvasni…
A bejegyzések a következök :

Vasszivű Odó naplója

Miután a többiek befejezik a Glintshieldek átjáróját, remélem tovább fogunk tudni haladni a fúrással.

Elkészült az új szállás a csapat maradéka számára. Úgy gondolom hogy megérdemel a csapat egy nagyobb ünnepséget. Kemény munka áll előttünk, teljesítenünk kell a szerződésben leírtakat, nem hiába nyertük meg mi a kitermelési pályázatot Hammerfastban.

Az átkozott Hammerfast olyan iramban követeli az érc kitermelését, hogy alig tudjuk teljesíteni azt. Hamarosan toborozni kell még munkásokat. Azonban ha nem csak átkozott alumíniumot találnánk itt, hanem valami komolyabbat (teszem azt mihtrillt vagy obsidiant) akkor többszörös jutalék ütné a markunkat. Valami azt sugallja hogy van itt valami értékesebb is, nem hibá választottam ezt a helyet a bányának, az istenért!

Teljes gőzzel működik a kohó és a kovácsműhely! Végre valahára! Nagyszerűen halad a munka.

Helyenként ki kellene szélesíteni a sín alagútakat. Nem ártana csinálni kerülő és parkoló pályákat sem. Beszélek az alépítészeimmel erről.

Egyenlőre felhagyunk a sínrendszer korszerűsítésével, mivel az építészeket jelenleg szinte teljesen lefoglalja a híd építése a nyugati alagutak felé.

Nehezemre esik elhinni hogy ekkora kihívást jelent egy ilyen híd kiépítése. Wilmut állandóan akadékoskodik hogy nem lesz elég erős a konstrukció.

Kész a híd! Biztos vagyok benne hogy amit a túloldalon találunk az kárpótolni fog bennünket minden nehézségért. Ha az ott talált érc értéke többszörörösen felér az eddig kitermelt alumíniuméval, az azt jelenti hogy többszörös terhet vehetek le a bányászaim válláról. Megérdemelnék a pihenést!

Az elmúlt napokban rosszul voltam, pedig igazán szívósnak tartom magam. Kótyagosnak érzem magam, határozatlan vagyok és gyakran megesik hogy elveszítem a gondolataim szálát. Ez igazán zavaró amikor megbeszélést tartunk a mérnökökkel a további furatásokkal kapcsolatban. Ja igen, ami a furatásokat illeti! Végre sikerült meggyőznöm azt a keményfejű Skagart, hogy forduljunk északnyugat felé a híd után. Nagyon erős megérzésem van, hogy abban az irányban van valami amit okvetlenül meg kell találnom.

Többen panaszkodnak fejfájásra a nyugati alagutakban. Most azonban nem állhatunk meg.

Ma felmondtam Skagarnak. Volt egy hatalmas vitánk, amiben eszelősnek nevezett. Azt mondta a nyugati alagutakkal fel kell hagyni és nem érti miért vagyok ennyire csökönyös. Szerinte nincs ott semmi fém és hogy csalódott a vezetői kézségeimben.

Tehát majd nyugat felé vesszük az utat,de van még egy ajtó elöttünk,amin benyitva egy föld alatti folyót találunk..hát nem túl érdekes,de azért az emlékezetünkbe véssük.
És megindulunk a gaz vámpir után egy lejtös folyosón,ahol fura szag csapja meg az orrunk amit Bombadur felismer egy gomba fajta ként(talán ez okozhatta Odóék fejfájását?),errol is megemlékezünk,de nem foglalkozunk vele,hanem megyünk tovább lefelé a lejtön.
Egy hatalmas munkálati helyszinre érkezünk,ahol a törpék legalább ötven lábnyi melyre ástak,a szakadék kör alakú és szükül ahogy egyre mélyebb lesz.

2014-06-05_00.00.40.jpg

Nem voltunk túl óvatossak,kivéve talán Lolát aki a nevezzük Csarnok-nak bejáratátol bölcsen(gyáván egy tapodtat se mozdult),igy hát igen csak meglepodtünk mikor Tukur nyakába ugrott a fickó kinek pók teste van…

2014-06-13_00.30.43.jpg

A meglepetés ellenére villámgyorsan felvettük a csata állást és amig elobujtak északrol a drowk kikböl ketto vérszegény harcosra emlékeztet és egy vagánynak tünö sámánra,Saalem és ShaKarn már fél úton is volt feléjük varázslatok,átkok és szitkok sürü felhöjét zúditva sötét ellenfeleink fejére.
Mindeközben az arachnoid elleni küzdelemhez csatlakozik a semmiböl még egy drow és igy már Lola hijján majnem kiegyenlödtek az eröviszonyok,söt Tukurt eleggé szorongatták,több sebböl is vérzett,ám ekkor Lolla megtisztel minket mentális képességeivel,amivel a pókember önbizalmát sárba tiporja,igy minden támadásunk ellene sikerrel jár,és egy rövid sorozás után a földre is küldjük a dogöt.
Bombi valahogy ma nem a régi,mint akit nem érdekel a csata és akinek nem az minden vágya hogy az utókorban bárdok regéljenek a bizar höstetteiröl,mészárlásairol..Azért megálja a helyét és a szakadék alsóbb szintjére küldi a drowt,miközben Saalem és ShaKarn a sámán kicsiny bandája ellen vivott magáncsatájukban lassan alul maradnak.
Lola többnyire sikertelen támadásokkal zárja a napot,Saalem eszméletét vesziti,és nem sokra rá ShaKarn is csatlakozik hozza,és amikor ugy tünik minden elveszett a sámán bekeményit és mérgezett indákat hiv elö a földböl ami korlátozza mozgás szabadságunk,és ez mellett csip is mind a nyavalya..

2014-06-13_00.30.38.jpg

Viszont ez nem állitja meg Bombit és Tukurt aki erött vett magán,és az alsóbb szintre vetik magukat drow meszarlas céljábol,ami mondható sikeresnek mivel közben Saalem is magához térve(Lolának köszönhetöen,aki ezuttal nem egedett a kisértésnek,hogy pósönt lopjon) hozzájárul a harcosok kivégzéséhez,akik életereje egy része átvándorolt az eszméletlen ShaKarn testébe,igy a mérgek marása ellenére életben tartva ot.

UJ KÖR…JA NEM,LOLA TE VAGY

Már csak a vérzö sámán van talpon,csapatunkbol pedig csak Shakarn fekszik,tehat fordult a kocka..Söt,Bombadur elsösegély tanfolyamon szerzett képeségeinek hála,a genasi is talpra áll aki szinte véletlenü eltalálja egy erötlen varázscsapással a sámánt,aki ércbe is harap.
Most alighanem alvás vár ránk…

View
Ventaris 19 első rész
Vámpír van a bányában.

S megpihentünk.

A következő reggelen prosecturavá alakítottuk az ásatás mélyét, hol Beholdert beleztünk reggeli rántotta helyett. Mészárosmunkánk gyümölcse egy zöld smaragdkő lett (tudtuk meg utólag Bombertől). Shakarn „dvágaság”vágya felülkerekedik józan eszén, s megpróbál meglépni a Bombi által is igényelt kővel. Skill-challange lészen ebből… Közben Loller kikémiázza a helyszíni közetből, bizony ez egy Al (bauxit) bánya. Bombinak az ádáz küzdelemben (Shakarn ellen) marad ideje még a lovakkal is foglalkozni, s beljebb vezeti őket a már biztosított bányarészben, mivel ezen a tájon hideg van, arról nem is beszélve, hogy a törpök igen gyakran „szenvednek” Buga-phíliában. Ami inkább egy állapot, de erről majd máskor…

Úgy néz ki, ez az este Bombi estélye. Gombász Bombinak feltűnik, hogy a körülöttünk lévő fluoreszcens gombák nem igazán jellemzőek az általunk bejárt bányarészre. Bizonyosan vminek köszönhetően képesek itt élni s szaporodni… hm, nyomok mindenfelé…

Tukur az eddig már jól bevált módszerrel próbál előre lopakodni, míg a díszes társaság a soron lévő elágazásnál várakozik. Az első, jobb oldali elágazásban egy kőágyat figyelünk meg 3-4 m mélyen a platótól. Salem tisztess távolságból felfedez egy mozdulatlan kezet a kövek közt, majd ki más, mint Sasszemű Bombi egy másikat is. A lovasság közelebb megy, s 4 warforged tetemét próbálják exhumálni, míg a lövészek fentről kisérik figyelemmel az eseményeket. Az exhumálási folyamat mégsem halad a vártak szerint, ezért egy warforged hullával megelégedve Lola nyomban rituáléjához fog… A 1356 névre keresztelt gépeber maradványhoz (ez a szám volt a hátán) térdel s ráhangolódik a lény utolsó 24 másodpercére. Pontosan 26 másodperc múlva Lola közli a többiekkel, hogy ezek a hullák a bánya mélyebb részén lelték haláluk bizonyos pókalsótestű és emberfelsőtestű lények rajtaütésszerű támadásától (persze Pókász Bombi pókmarás ismeretének köszönhetően azonosítjuk be az arachnoidokat).

Folytatjuk utunk a síneken tova. A következő, bal elágazásban egy szénbányát vélünk felfedezni. Ravasz Bombi ezt a helyszínt találja a legalkalmasabbnak a skill-challange záró fejezetéhez… Mikor is Shakarn érthetetlen körülmények között a vízhez igazán közel kerül, Bombi rajtaütésszerű támadást intéz ellene. Shakarn egy kissé vizes lesz, de véglegesen magáénak tudhatja a smaragdkövet Bombi szomorúságára. Tova lépünk, s egy törpterembe érünk, hol a törpöknek eléggé üveges a nézésük.

2014-05-25_23.08.37.jpg

Mivel tolerancibajnokokként is hírösek vagyunk, ezeket a „fura” törpöket meg is szórjuk egy kis dinamittal. Tukur s Bombász Bombi robbant a törpnép közé. A heves harc közben kiderül a törpökről, hogy élőhalottak. Továbbá az, hogy szeretik a csoportos foglalkozást s a közrefogást. A harci lendületünk egy távolról kirajzolódó felhő… denevérfelhő…hopp, egy vámpír töri meg. De nem tejbepapin nőtt fel kis társaságunk! Mikor a genocídiumot végrehajtjuk, a vámpír is eliszkol.

Utána kellene menni…

2014-05-25_23.09.13.jpg

View
Ventaris 18 Második rész
A bánya szeme

Miután a csapat megpihent a törpök lemészárlása után, úgy döntöttünk tovább kutatjuk a bányát. Mindenki beleegyezésével Tukurt küldtük előre, hogy felderítse mi vár még ránk a sötét járatokban. Mikor egy elágazódáshoz ért a bal oldali irányt fogta meg és par percen belül jelzett, hogy kövessük. Legnagyobb csalódásunkra megláttuk, hogy a járat vége beomlott es nem tudunk tovább menni, úgyhogy visszafordultunk es a másik irányba indultunk. Kicsit bátrabban álltunk hozzá, ügyelve arra, hogy mégis Tukur legyen elől, mikor egyszer csak intett, hogy álljunk meg es eltűnt a szemünk elől. Pillanatok múlva tért csak vissza, hogy tiszta a levegő. Ahogy beléptünk egy 25 méteres mélyedés tárult elénk. Két oldalán két hatalmas daru volt, a peremektől a sziklafalig sínek haladtak es a szakadék felénk eső oldalán egy állvány állt. Tukur, Salem es jómagam az állványon elhelyezkedő ládák fele haladtunk, hogy belelessünk, mit rejthet a tartalmuk. A baltám hegyével felfeszítettem es gyorsan megállapítottam, hogy valami nemesfém van benne. Szemeim felcsillantak, de egy nyikorgás elvonta a figyelmemet, mert Salem a botjával felfeszített egy másik ládát, amiben puskapor volt. Egy lentről jövő morgás ütötte meg fülünket. Megszorítottam a fejszem nyelet es vártam mi bukkan fel.

Meghökkentem, mert meg nem láttam ilyet: egy hatalmas szem jelent meg gomb alakú zöld testén, éles fogakkal es több száz csápon ülő kis szemmel. Nem riadtam meg, ahogy a többiek sem es mar szaladtunk is előre, hogy a csata kezdetet vegye. A bunyó az elején úgy tűnt az ő javára hajlik, ez egy kicsit megrémisztett, így más taktikát választottam.

2014-05-12_22.24.38.jpg

A puskaporos láda mögé hőköltem, Tukurt es Salemot ott hagyván a gonosz egy szemű előtt. Salem öntudatán kívül távolodott a szörnytől, kóválygott, mint gólyafos a levegőben. Úgy döntöttem, a szörny fele lököm a puskaporos ládát es abban a pillanatban, mikor ezt elkezdtem, egyszerre csak méterekre az előző helyemtől tálaltam magam, ahol Shakarn tartózkodott egy másodperccel azelőtt. Shakarn kihasználta a régi, jól bevált helycseres trükköt, az en helyemre került, majd tudatával maga fele hívta a szörnyet es az ujjaiból egy tüzes nyilvesszot kilove felrobbantotta a puskaporos ládát.

2014-05-12_23.30.36.jpg

Életemben nem láttam ilyen szép tűzijátékot. Tukur a mélybe szállt, a szörny, mint egy parittyából kilőtt kavics repült a túloldal felé, Shakarn pedig mit sem törődve a tűzzel, megtörölgette a vállÁat.
Zavarodottság, fülcsengés és kén szag. Megráztam fejem és felmértem a helyzetet. Megkönnyebbülésemre láttám, hogy Tukuron kívül mindenki fenn maradt, továbbra is harcra készen. A szörnyre fordítva a figyelmem, lattam, hogy ez az óriás egy szemű gömb Tukur felé száguld, nyitott szájjal, harapásra készen. Tukur felkialtott fájdalmában, nem volt ereje megállítani a csapást.

2014-05-12_23.57.47.jpg

Kiáltására előtört belőlem a törp ösztön es tudtam itt lépni kell. A melybe vetettem magam megcélozván a szörnyet. Sikerült a fejszemet belemártani a nyirkos, büdös bőrébe es jó erősen belekapaszkodnom az egyik csápjéba. Mint egy betöretlen kanca, ordított egyet es megpróbált ledobni magáról vagy legálabb megharapni, persze sikertelenül. Kihasználva a szörny e mozdulatait, sikerült rá felpattannom es mint egy rossz kurvát a lábam közé szorítanom. Egy biztos mozdulattal a fejszemet felemeltem, a hegye megvillant es a szörny hatalmas szemébe vájtam, majd az élettelen testével a földre zuhantam.
Ahogy lábra álltam, Shakarn már szaladt Tukurhoz és egy jól kitanult mozdulattal elvette tőle életet adó italat es a szájába löttyintette.
Csönd, tovébbra is lehetett érezni a kén szagát és látni a robbanástól keletkezett por hullását. Fáradt vagyok és éhes. Azt hiszem most pihenni fogunk…

2014-05-12_23.57.54.jpg

View
Ventaris 18
A sötét alagutakban.

Három nap lovaglás után megérkezünk a bánya bejáratához.

NentirValePlayerMap_Vasszivu.jpg

Látszólag le volt zárva deszkákkal, de azok immáron leszaggatva nyújtanak belátást a barlangba, amely körül párnapos hó fehérlik. A bányából sínek vezetnek felénk, sínütközővel a végén. Nem messze agy vagon is áll, meg egy daru.

Tukur belopakodik, hogy felderítse, mi a helyzet. Belül egyenesen visz az út, és eleinte van egy elágazás balra (ahogyan lejjebb is az egyenes vonalon). Az első elágazásnál van egy vagon, amely bal irányra van állítva. Balról lépteket hall, és mintha egy nagyobb helyiségből jönnének.

Továbblopakodik, és egy pályaudvart lát maga előtt, három járgány is van bent. Na meg két duergár, valamit motyognak, miközben szemeik vöröslenek. Ahogy jobban megfigyelné őket, az egyik elkiáltja magát, miszerint behatolók vagyunk, és támadnak is. Erre kiderül, hogy nem ketten voltak, hanem négyen.

IMAG0387.jpg

Az első támadó relatíve gyorsan elpusztul. Ámde ahogy az egyiknek a többi közül kifakad a vére, négyszeresére nő. Miután ez látjuk, Lola ajánlja, hogy a hasonszőrű tárára összpontosítsuk minden erőnket, hogy mihamarabb kidőljön.

IMAG0388_BURST003.jpg

IMAG0395.jpg

Közben Sa’alem a harmadikat képtelenné teszi a harcra, legalábbis ideiglenesen. Madame Lola terve sikeresnek bizonyul, s ahogy megnőtt a másik ilyen képességgel rendelkező duergár, ki is dőlt egy mihaszna támadáspróbálkozás után. A megmaradt immáron óriást Bombadur támadja meg, nem kis bravúrral: a meglévő tetemen szökdécselve felugrik emez hátára és lecsapja a fejét, majd utána ügyesen landol.

IMAG0398_BURST002.jpg

Erre feleszmél a megmaradt ellenfelünk, s miután hasztalanul próbáltuk értelemre bírni, Bombadurt megfogja tökeit, majd Tukur próbálkozik azzal, hogy lekötözze az ürgét, ám ez nem megy neki, így törpe barátunk kitépi a tökeit, a többiek pedig végeznek vele.

Bombadur kiveszi a fogát a levágott fejűnek nyakláncként, a két heréjét pedig szárításra elteszi, hogy majd a szakállába fűzi.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.