Grex Interfectors Mercenarshi

Vargaris 6.-8.

A sas leszállt

Vargaris hatodik napja

A késő reggeli kakas kukorékolással az öt gyászhuszár nagy nehezen kivackolt az ágyból és egy gyors manikűr és pedikűr után kivánszorogtak a reggeli megbeszélt helyre ahol a hideg és a hó fúvása fogadta őket. Persze Skie, Bombi és Salem ösztöneire hallgatva tudták hogy be fog fagyni a seggük így a téli gúnyát nem sajnálva léptek ki a melegről, igaz Shakarn és próbálkozott de neki ez túl hideg így összezárt kezekkel, csikorgatva fogait, vacogott. A torkos barátunk meg nevéhez híven odalépett az első férfihez és lecup…. jaj ez egy másik sztori… szóval odalépett az első hordóhoz és ki itta belőle az undormányt amit tartalmazott, szavahihetőségére építkezve likőr íze volt, lendített egyet karjával mutatván az irányt és csapatunk már útnak is eredt Cailynhez a fogadónkba.
Benyitottunk, persze nem lepet meg senkit sem a látvány. Ugyan úgy aludt ahogy ott hagytuk, meg még mellette bűzlött az egész szoba a szeszre. Toroq gyorsan és szinte kábultan besliszent előre, Skie-t hátrahagyva, a másik kettő szintén belépett. Bombi nem várván társai reakciójára mi legyen, odalépett a nőhöz, megfogta a grabancánál fogva és izomból lekevert kettőt, de csak felhorkanás hallatszott. Felcsodálkozván rá nézett társaira és egy pillantás is elég volt hogy megértsék egymást, ide víz kell.
Bombi nem várván hogy vissza térjenek barátai mint egy megvadult fenevad elkezdte rázni az asszonyt. Aki erre fel is ébred, persze meglepődve és agresszívan, de Bombinak sikerül lenyugtatni hogy jó kezekben van, megnyugtatván hogy hamarosan ételt és italt is kapni fog. 
Az ital az gyorsabban is érkezett mint ahogy aszt Bombi gondolta volna mert mikor felállt hogy meginduljon a elemózsiáért Toroq épp akkor lépett be a szobába lendítve rögtön a vödör vizet. Bombi csak fejet rázva nézet Toroqra, nem értve ezt most miért is kapta és fordult is meg rögtön hogy újból csitítsa az őrjöngő Cailyt. Kicsit tovább tartott de sikerült és most végleg elhagyta a szobát. Salem közelebb lépett a nőhöz és elkezdett kérdezősködni Bolitonkról de Cailyn meg se akart mukkanni. Reménytelen volt, mindaddig amég Bomadur a törp vissza nem ért a meleg étellel és vízzel a szobába. Neki sikerült szóra bírnia, azzal hogy mindenkinek elkellet hagynia a szobát. Shakarn volt az egyedüli aki nem akart hallgatni Bombi szavaira és bent marat.

Mit tudsz Bolitonkrol? 
Mi Richmond, a majom gyengéje?

De semmi fontos számukra nem derült ki, így gyorsan el búcsúztak a nő személytől miután megette az ételét. Elhagyása ellőt Skie a kezébe nyomot egy fiolát azzal hogy ez jót fog tenni neki és továbbra is kifejezéstelen arccal. Bombasztikusan jól járhatott, mivel az italban egy bomba volt, amely jelentősebb rezgésre aktiválódik és hangtalanul kegyegni kezd, majd felrobban. Igen komoly égési sérüléseket okozhatott ez neki akár.
Ezek után két irányba szegődtek. Shakarn meg Skie Oresthez, Bombi, Toroq és Szalem a dokkokhoz. 
Oresztet a boltjában találták meg. Gyorsan át esve a formalitásokon rá is tértek a tárgyra. És sikerült is lebeszélni vele hogy Gwenogot a törp léghajóst ne kelljen sokat győzködniük hogy szállítsa e őket vagy sem. És ezek után mindketten a Gentlman’s pit-be vették az irányt. Mind e közben Salem csapata leért a kikötőkhöz de léghajóra nem szaladtak rá, csak pár munkásra és továbbra is egy csomó hóra. Bombi megállította az első törpöt aki útjába került és megtudta hogy a léghajó, Wotan baglya a holnap dél előtti órákban érkezik. A jó hír hallatán már az útjukba kerülő hó sem okozott problémát így gyorsan vissza értek a kocsmába. 
Ahogy összefutottak a társaikkal elmesélték egymásnak a történteket és szétváltak intézni a kocsmai tennivalókat mivel ma van a boksz megnyitó és a kurtizánok állásinterjúja.
Bombi mester persze ismét nem bírt magával és kihívta a győztest a ringben. Egy félszerzettel került össze. Salem és Toroq látván milyen jó mozgással rendelkezik a törp ellenfele, rögtön rá fogadtak. És a meccs megindult. Liam, a félszerzet hosszú lábai és kezei segítségével gyors és hatékony mozgásokat végzett szerte szét Bombaduron, sorba küldve a jobb és bal egyeneséket. Nagyon úgy nézett ki el van döntve a meccs. És ekkor Bomber elfáradt tartani kezeit hogy védje az ütéseket így hát a félszerzet egyik csapásánál félre lökte a kezét és egy jobb egyenes az arcba, egy bál a gyomorba és a végén egy homlok az orrba térdre kényszerítette ellenfelet. Fröcskölve ordítozott hogy ő a legjobb és elsétált a csatamezőről. Mindeközben Salem és Skie kiválasztották a hölgyeket kik majd gondoskodnak a vendégek „ kényelméről ”. ( 3 szép, 4 közepes és 2 csúnya ). Ez alatt pedig Shakarn felvett meg négy állandó bunyóst, Bombi ellenfelét is beleértve, Liamot. 

Az est végére mindenkinek sikerült jócskán lemeríteni magát, sok volt a munka és a részeg gazdag sznob akikkel jópofizni kellett. Így hát gyorsan az álmok kalandjaiban találták maguk.

Vargaris hetedik napja!

Bombi a reggeli étkezdénél a beszéd közepette félre hívta Skie-t és megkérte a maga együgyű módján hogy tud e neki készíteni valami életerő italt az útra. Ekkor Skie a gyík, nem rég megtudván hogy ez a csapat korábban már sárkányokat is ölt továbbra is kifejezéstelen arccal, de nagyobb lelkesedéssel a csapat iránt, előhúzott szatyrából egy fiolát és a törpnek adta. ( healing surge and resist 25 )
A reggeli tingli tangli után lemennek a dokkokhoz bevárni a léghajót.
Meghökkenésünkre igen nagy nép sereg várakozott már Wotang baglyára, hisz nem mindennapi látvány látni egy ekkora monstrumot. 

Először csak egy szürke árnyat véltek észrevenni és ahogy közeledett a hó záporban úgy kapta meg teljes formáját. Senki se túlzott mikor a nagyságárol beszélt. 
Mikor a kikötők fölé érkezett a munkások Bombival az élen rohantak előre kikötni a köteleket hogy a hajó ne repüljön el. 
Salem és Skie végig nézvén a hajó érkeztét Nimozarran felé veszik útjukat. Bebocsájtásuk után megkérik a varázslót hogy engedje meg hogy használják a labort italok kotyvasztása céljából.
Gyors beleegyezése után már neki is állnak a munkának. Persze egy kis csevej sosem árt így faggatni kezdik Odo végzetéről meg Ashenport rúnáirol. De kevés sikerrel jártak. Annyit tudtak meg hogy a kőnek az alkímiához van köze. Mindketten csináltak három- három potiont. SKie megkapja Nimozarran rúnáit, amelyek segítségével tornyába teleportálhat a csapat.

Eközben a hajó elnémult és csak hímbálozik a vízen. A kikötői munkások már nagyba hordják le az árut, ami nem szokványos ládákban van elhelyezve hanem méretre szabottakkal.
Bombi észreveszi Orestet és jelez neki hogy jöjjön közelebb. Megkéri hogy mutassa be a csapatot a kapitánynak és intézze el hogy minél előbb útra szálljanak. 
Mikor a törp elé lépett halk pűszmögésbe kezdtek. De ez még se akadályozta meg Shakarnt hogy ne hallja meg. Kiderült hogy Gwenog tartozik Orestnek és ezt a tartozást most le is szállította. Shakarn besokallt a várakozásba és pofátlanul emlékeztette Orestet hogy miért is vagyunk itt. Mint a villám el lett intézve a holnapi út és cserébe Gwenog csak pár könyvet kért amit Bombi teljesített is neki. 
És mindenki vissza a dolgára. Salem olvasni és pihenni ment. Skie intézi Tukur megmaradt ügyeit. A három jómadár meg iszik amíg lát, utána meg bealudt kivéve a papot aki éjszakai portyázásra ment a templomba.

Vargaris nyolcadik napja!

Miután mindenki kicsinosította magát és felkészült az útra neki indultak a léghajóhoz. A torkos büszkén, holt picsa részegen viselte az új pia pántját. Bombi jól felpakolva kajával, zsörtölődik, mivel alig lehet észre venni a nagy hóban,sőt ha nem hozná magával a fáklyát senki se tudna jelenlétéröl…
A zeppelin útra kész és már emelkedik is. Az utasok megszeppenve, hisz még senki nem utazott hasonló módon. Bombi és Skie nagyon jól viselték az utat így mind ketten a tájat kémlelték. Bombi észre is vette hogy nem régiben valami nagyobb horda járt vagy gyülekezet a hegyeken. A többi három huszár inkább vissza vonult és imádkoznak hogy ezt túl éljek.
Shakarn már annyira rosszul van hogy szét hányta magát, mindenkit utál meg már mindenki utálja őt is!

Comments

mozzribo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.