Grex Interfectors Mercenarshi

Ventaris 12-13

A szökött rabok után kutatunk, találkozunk Garashal.

Bombadúr közös megegyezés alapján a Grimtor művekkel tart, egy kis információ, törppopó, s miegymás nyomában reménykedve.

Hajnalban a Lord Markelhay hívatja a duhajkodó kalandorokat magához. Mint kiderült, nem sokkal ez előtt a városi tömlöcökből kiszabadult hét igen veszélyes rab. Ezen rabok portfóliója meglehetősen színes, válogatott gaztetteket követtek el. Faren megbízza a kalandorokat ezen rabok felkutatásában. Azon óvatosnak kell lenni, nem szabad pánikot kelteni a lakosság között. A szökött rabok listája alul látható:

szokott_rabok.jpg

Tukur a 742-es szökött rab nyomába ered, pontosabban Xandrilla örömtanyájában puhatolózik. Hiába.

Majd a többi rab után nyomozunk… Felkéredszkedünk Erathis templomának tornyába a jobb kilátás reményében. Majd be a börtönbe. Gharash cellájához lépünk, míg Tukur kikérdezi Vamos börtönőrt. Kiderült, h.Azaer ház borától részegült meg a börtönőrök csőcseléke, minek köszönhetően megléptek a rabok.

Gharash látott vmit a szökés estéjén, viszont ezt a „tudást” csak a szabadságáért cserébe hajlandó megosztani velünk… fakksitapp!

Amarát figyelmeztetjük a szökött rabok leírásaival.

Shakarn a banditáihoz fordul segítségért, Tukur pedig a dílereihez/junkiejiahioz (pl.Don Tobolar).

Tintás Günter: Szívességet/segítséget kérünk a rabok felkutatásában, ahogy csoport s varázs tetkót („Farkas falka”). Fejenkénti ára a bőrrajznak: 2000 arany.

„Volt már szerencsésebb gnóm”: Kelson már hallott Helmut Hotchról, ami útközben kiderül, h.az egész világ hallott róla…

Dokk: Rakás kis szutykos mitugrász mitugrál jómuzsikára… Andaran… Kiderül Kamrothé az Árvaház.

Hajó: a hajó kapitányát figyelmeztetjük a szökött fegyencekre.

Nimozarran: igazmondó főzetet (igazságszérum) kevernek Salemmel (rózsaszín nemnewton folyadék).

Börtön, Gharash: Láthatatlansági szérunként beadjuk néki az igazságszérumot. Beszél is, közvetlen: a dobozok a börtönben nem azok, mik voltak a szökés estéjén. Néhány törp kinyitotta a dobozokat, majd a rabok belemásztak, s kicsempészték őket, míg minden őr részeg. A törpök halszagúak voltak és volt köztük egy égett arcú is. Különben Kamroth keze kicsit mocskos. A 637-es rabot fattyúnak szólították.

Temető: egy hete felforgatott sír (R.I.P.:Tura Velfer).

Dokk: -„Kapitány, égett arcú törp?”-Shakarn és Salem kérdően.
-„Láttam néha feljönni…”-kapitány.
Majd Barstomun átverési manőver Lolka néni s Tukur tollából.

A nagy beszéd Barstomunnal a jövő homálya…

Comments

pedjaster

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.