Grex Interfectors Mercenarshi

Ventaris 18 Második rész

A bánya szeme

Miután a csapat megpihent a törpök lemészárlása után, úgy döntöttünk tovább kutatjuk a bányát. Mindenki beleegyezésével Tukurt küldtük előre, hogy felderítse mi vár még ránk a sötét járatokban. Mikor egy elágazódáshoz ért a bal oldali irányt fogta meg és par percen belül jelzett, hogy kövessük. Legnagyobb csalódásunkra megláttuk, hogy a járat vége beomlott es nem tudunk tovább menni, úgyhogy visszafordultunk es a másik irányba indultunk. Kicsit bátrabban álltunk hozzá, ügyelve arra, hogy mégis Tukur legyen elől, mikor egyszer csak intett, hogy álljunk meg es eltűnt a szemünk elől. Pillanatok múlva tért csak vissza, hogy tiszta a levegő. Ahogy beléptünk egy 25 méteres mélyedés tárult elénk. Két oldalán két hatalmas daru volt, a peremektől a sziklafalig sínek haladtak es a szakadék felénk eső oldalán egy állvány állt. Tukur, Salem es jómagam az állványon elhelyezkedő ládák fele haladtunk, hogy belelessünk, mit rejthet a tartalmuk. A baltám hegyével felfeszítettem es gyorsan megállapítottam, hogy valami nemesfém van benne. Szemeim felcsillantak, de egy nyikorgás elvonta a figyelmemet, mert Salem a botjával felfeszített egy másik ládát, amiben puskapor volt. Egy lentről jövő morgás ütötte meg fülünket. Megszorítottam a fejszem nyelet es vártam mi bukkan fel.

Meghökkentem, mert meg nem láttam ilyet: egy hatalmas szem jelent meg gomb alakú zöld testén, éles fogakkal es több száz csápon ülő kis szemmel. Nem riadtam meg, ahogy a többiek sem es mar szaladtunk is előre, hogy a csata kezdetet vegye. A bunyó az elején úgy tűnt az ő javára hajlik, ez egy kicsit megrémisztett, így más taktikát választottam.

2014-05-12_22.24.38.jpg

A puskaporos láda mögé hőköltem, Tukurt es Salemot ott hagyván a gonosz egy szemű előtt. Salem öntudatán kívül távolodott a szörnytől, kóválygott, mint gólyafos a levegőben. Úgy döntöttem, a szörny fele lököm a puskaporos ládát es abban a pillanatban, mikor ezt elkezdtem, egyszerre csak méterekre az előző helyemtől tálaltam magam, ahol Shakarn tartózkodott egy másodperccel azelőtt. Shakarn kihasználta a régi, jól bevált helycseres trükköt, az en helyemre került, majd tudatával maga fele hívta a szörnyet es az ujjaiból egy tüzes nyilvesszot kilove felrobbantotta a puskaporos ládát.

2014-05-12_23.30.36.jpg

Életemben nem láttam ilyen szép tűzijátékot. Tukur a mélybe szállt, a szörny, mint egy parittyából kilőtt kavics repült a túloldal felé, Shakarn pedig mit sem törődve a tűzzel, megtörölgette a vállÁat.
Zavarodottság, fülcsengés és kén szag. Megráztam fejem és felmértem a helyzetet. Megkönnyebbülésemre láttám, hogy Tukuron kívül mindenki fenn maradt, továbbra is harcra készen. A szörnyre fordítva a figyelmem, lattam, hogy ez az óriás egy szemű gömb Tukur felé száguld, nyitott szájjal, harapásra készen. Tukur felkialtott fájdalmában, nem volt ereje megállítani a csapást.

2014-05-12_23.57.47.jpg

Kiáltására előtört belőlem a törp ösztön es tudtam itt lépni kell. A melybe vetettem magam megcélozván a szörnyet. Sikerült a fejszemet belemártani a nyirkos, büdös bőrébe es jó erősen belekapaszkodnom az egyik csápjéba. Mint egy betöretlen kanca, ordított egyet es megpróbált ledobni magáról vagy legálabb megharapni, persze sikertelenül. Kihasználva a szörny e mozdulatait, sikerült rá felpattannom es mint egy rossz kurvát a lábam közé szorítanom. Egy biztos mozdulattal a fejszemet felemeltem, a hegye megvillant es a szörny hatalmas szemébe vájtam, majd az élettelen testével a földre zuhantam.
Ahogy lábra álltam, Shakarn már szaladt Tukurhoz és egy jól kitanult mozdulattal elvette tőle életet adó italat es a szájába löttyintette.
Csönd, tovébbra is lehetett érezni a kén szagát és látni a robbanástól keletkezett por hullását. Fáradt vagyok és éhes. Azt hiszem most pihenni fogunk…

2014-05-12_23.57.54.jpg

Comments

pedjaster

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.