Grex Interfectors Mercenarshi

Vargharis 4. és 5.

Újabb vereség, újabb vérfrissítés

Verzió 1 (by Peđa):

Utolértek bennünket Vargharis hóviharai. A Fallscrestbe való h’romnapos utazás ezért tovább tartott mint az út idáig, Odó utolsó bányájáig. Az utak meglehetősen kihaltak voltak, ilyen időben nem utazik senki sem, akinek van egy kis józan esze, vagy nem ezen múlik a megélhetése. Gondolok itt a kereskedőkre. Néhánnyal találkoztunk útközben, de ők is és mi is úgy be voltunk bugyolálva a rongyainkba hogy nem csak az esetenkénti bólintásból lehetett rájönni hogy a ruhaköteg élő szövetet tartalmaz.

Fallcrest egyáltalán nem meglepő módon még most is pulzál a sok lélektől. Igaz kevésbé szívet melengető az utcán járni a téli latyakban amit a lovaskocsik hagynak maguk után vegyülve az éjjeli edények ablakon kiöntött tartalmával. Napközben amikor fenn van magasan a nap, a város pulzusa felgyorsul.

Estefelé megérkezünk mi is a városba. Amint elhagyjuk a kapukat, szétszéledünk. Bombadur egyenesen a Kagal bordélyházba igyekszik, hogy lemosassa magáról a két napi földalatti harc mocskát. Fel is bérel néhány kurtizánt Xandrillától.

Salem Nimozarranhoz igyekszik. Miután Tobolar főz nekik egy teát, elmeséli neki hogy mi is történt Vasszívű Odó bányájában. Nimozarran meglepődve hallgatja végig a legendás szörnyek leírásait, amikről eddig csak könyvekben olvasott. Salem leírása nagyon hiteles, ezért Nimozarran nagy érdeklődéssel hallgatja az ifjú varázsló mondandóját. A beszámoló végén elmondja Salemnek, hogy azzal a bizonyos gömbbel még mindig nem tudod mire jutni. Egyszerűen csak gomolygó ködöt lát benne és néha visszhangó hangokat hall.

(folyt. köv.)


Bővített vezrió 2 (by Ivan):

Megvan a piros kristály, talán épp Odó végzetéről lehet szó. A túléltek belegondolnak, hátha bányászatból is csikarhatnának hasznot.

Visszaindul a három hős, s a hó a hegy lábánál is csak esik, esik, esik. Fallcrestben sok a latyak, s bár a behavazott utcák még forgalmasak, kevesebb a létszám.

Shakarn elmegy a Gnómba, Bombadur a prostikhoz, Salem a Nimozzaranhoz.

Nimozzarannal Salem elmondja mik történtek, mire az őreg varázsló elcsodálkozik és érdeklődik a furcsa ellenfelekről. Miközben Tobolar főzi a teát, kiderül, hogy Virelisről még semmi nem derült ki, és az Odó végzetéről sem tu d a semmit az öreg.

Bombadur közben beszél Xandrillával, amely akaratlanul is rátapint a törp izlésére. Kap félszemű örömlányokat.

Shakarn beszélget Kelszonnal, fenyegeti picit, cseszegeti, ám egyidejűleg büszke is rá. A rozsdás kés megemlítésére egy közeli dragonborn, akivel Kelson eleddig beszélgetett, felröhög. Shakarn nem emel a hat százalékos jövedelmen.

Bejön a kocsmába Salem is, s leülnek Shakarnal beszélgetni, mire odalép a dragonborn és bemutatkozik. Ő a Skie Lian, Tukur végrendeletét hajtja végre. Ad Shakarnak egy kirstályt, amellyel segítségükre hívhatják Skiet amikor szükségük van rá. Erre a jövevény továbblép intézkedni, azzal, hogy majd találkoznak késöbb.

Erre Bombadur is bejő.
Shakarn odaül a pattanásos pubisokhoz kártyázni, először ők rettegnek, de nemsokára már csak kiröhögik. Erre Shakarn vérszemet kap, és vért akar ontani.
Bombadur az egyik félóriáshoz lép, kinek Fletcher a neve. Beszélgetnek, rendel a törp emennek két sört, majd erőpróbára hívja ki a kocsma standard tuskótelepére. Persze messze erősebb a félóriás.
Salem a sarokban gubbasztó ürgéhez lép, aki gondterhelten vár valakit.
Shakarn a WCbe megy a tinik után (akik minotauruszokat akarnak ölni a hegyekben), ám az ijesztgetéséből megszégyenülés a vége.

Salemhoz odalép egy fura, magas, vékony és feminizált félelf figura. Kérdi, Salemé-e a kocsma. A neve Gustav Alsvik, bérkalandor és divattervező. Nemsokára kiderül, hogy igazából mérges tűkkel operáló szakértő. A szobájába küldi rajzolni őt a Salem, azzal, hogy majd próbára teszik képességeit.

A kalandorok elkisérik a templomba Fletchert. Ott valakik veszekednek, majd a papok legurítanak egy alakot a lépcsőn. A figura furcsa, másnapos. Bombadúr megossza vele a sörét, aki szinte túlzottan rámenős az italra. Egy mondat infó, három mondat kunyerálás. A gúnyneve Torok. Először megsebzi Bombadúrt, majd meg is gyógyíja. Megbeszélik, hogy cserébe kalandjaiért kap szállást, ételt, meg nyílt számlát, hogy ihasson sokat. Fletcher közben sírni kezd az elvesztett szerencséje miatt. De mivel nem ihat meg mindjárt mindent, sértődötten elhagyja a kocsmát, de visszatér nemsokára.

Visszatérnek Tukur szobájába, ahol testamentuot olvasnak és Skie is csatlakozik fura szőrmés kabátban, s kiderül a többi, avagy, hogy Tukur ráhagyta mindenét és hogy a különleges végrendeletét Tukurnak véghezviszi, amelyről csak ő tud. Tobolár válik a fő drogdillerré, Kelson 15%-ra kapja jövedelmét.

Shakarn Torokkal próbál összeesküdni a pattanásosok ellen, hogy nyírják őket ki orrvul. De inkább alszik mindenki.

Ötödik Ventaris reggelén megy mindenki a Lordhoz, s elmodják mi volt. Próbálkoznak a bánya rehabilitációjáról, a Lord nem igér többet annál, hogy belegondol. A Lord szól az Üllőköpő Teldortánról, hogy az tudna valamit a további részletekről, amelyeket keresünk. Skie megmutatja Neki Tukur rejtett írását.

Teldortánnál Torok akar egy jó kis üvegcsés mellszíjat az italaira. Plusz megtudják a kalandorok, hogy Bolitong gnómról a következőknél érdeklődjünk (akik mind idegileg legyöngültek lehetnek):
- Romilda Fenrir (ember, jól megy sora, nem messze a templomtól lakik)
- Villámkezű Rihmon (ember, az utcán majmoltajta majmát)
- Sasszemű Horszfer (elf)
- Caylinn (dragonborn, maga alatt van).

Elmennek Horszterhez: embernő nyit ajtót, megnyűlt ruhában. Bent üres, hideg szoba. A folyó átfolyik rajta, meg csövek állnak ki a szoba közepéből, amelybe a nő beleszól az elfnek. Kiderül az ürge a víz alatt van, ott hül egy átok miatt, egy volt kalanda ltal beszerzett. Őszerinte Bolitong letelepedett valahol. Az esze nagyon vág (nem harcos), és ezért veszélyes is. Elkezd párologni a víz, majd a kalandorok elhagyják a házat.

Comments

mozzribo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.