Grex Interfectors Mercenarshi

Ventaris 19 második rész

A csata tüzével fütve pihenés nélkül folytatjuk utunkat,ám nem a gaz vámpirt vesszük célpontul,hanem a titokzatossan,kincsektöl és varázstárgyaktol büzlo folyosót.Ám mire a csarnokba lépünk elszall a varázs illat,helyébe az emberölön át érett odakozmált birka pacal büze lép,és kalandmesterünk(hatodik érzékünk) is tesz rá némi utalást hogy ezuttal ne remeljünk büvös csecsebecséket.
Igy hát lelkesedés hijján már csak egy ebédlo teremben állunk amiröl néhány ajtó nyilik,de nem sietünk velük inkább a konyhábol kölcsön veszünk egy kis száritott medve húst,illetve néhány borsó konzervet.Na mostmár jöhetnek azok az ajtók.

2014-06-04_22.30.57.jpg

Még mindég kincsekre szomjazván egy idöben nyitjuk a két ajtót ,Tukur és ShaKarn egy eléggé rumlis szobában találják magukat ahol tervrajzok hevernek szanaszét,és az ágy némileg kulturalt állapotban van hagyva,semmi érdemlegesset nem találnak,vagy csak a por tul vastag rajta hogy meglássák,ám Lola és Saalem valami sokkal bámulatosabb dologra bukannak a másik hálószobában,ami nem más mint célpontunk naplója,ha nem is a végzete amiért jöttünk,azért még hasznunkra lehet,amint a félig analfabéta törpénk leforditja nekünk.
Lehet hogy csak órák teltek el amióta Bombi nekihasalt a naplónak,ám nekünk napok,inkabb hetek voltak,de a türelmünk ez uttal meghozta gyümölcsét,már amennyiben hihetünk törpánknek hogy tud olvasni…
A bejegyzések a következök :

Vasszivű Odó naplója

Miután a többiek befejezik a Glintshieldek átjáróját, remélem tovább fogunk tudni haladni a fúrással.

Elkészült az új szállás a csapat maradéka számára. Úgy gondolom hogy megérdemel a csapat egy nagyobb ünnepséget. Kemény munka áll előttünk, teljesítenünk kell a szerződésben leírtakat, nem hiába nyertük meg mi a kitermelési pályázatot Hammerfastban.

Az átkozott Hammerfast olyan iramban követeli az érc kitermelését, hogy alig tudjuk teljesíteni azt. Hamarosan toborozni kell még munkásokat. Azonban ha nem csak átkozott alumíniumot találnánk itt, hanem valami komolyabbat (teszem azt mihtrillt vagy obsidiant) akkor többszörös jutalék ütné a markunkat. Valami azt sugallja hogy van itt valami értékesebb is, nem hibá választottam ezt a helyet a bányának, az istenért!

Teljes gőzzel működik a kohó és a kovácsműhely! Végre valahára! Nagyszerűen halad a munka.

Helyenként ki kellene szélesíteni a sín alagútakat. Nem ártana csinálni kerülő és parkoló pályákat sem. Beszélek az alépítészeimmel erről.

Egyenlőre felhagyunk a sínrendszer korszerűsítésével, mivel az építészeket jelenleg szinte teljesen lefoglalja a híd építése a nyugati alagutak felé.

Nehezemre esik elhinni hogy ekkora kihívást jelent egy ilyen híd kiépítése. Wilmut állandóan akadékoskodik hogy nem lesz elég erős a konstrukció.

Kész a híd! Biztos vagyok benne hogy amit a túloldalon találunk az kárpótolni fog bennünket minden nehézségért. Ha az ott talált érc értéke többszörörösen felér az eddig kitermelt alumíniuméval, az azt jelenti hogy többszörös terhet vehetek le a bányászaim válláról. Megérdemelnék a pihenést!

Az elmúlt napokban rosszul voltam, pedig igazán szívósnak tartom magam. Kótyagosnak érzem magam, határozatlan vagyok és gyakran megesik hogy elveszítem a gondolataim szálát. Ez igazán zavaró amikor megbeszélést tartunk a mérnökökkel a további furatásokkal kapcsolatban. Ja igen, ami a furatásokat illeti! Végre sikerült meggyőznöm azt a keményfejű Skagart, hogy forduljunk északnyugat felé a híd után. Nagyon erős megérzésem van, hogy abban az irányban van valami amit okvetlenül meg kell találnom.

Többen panaszkodnak fejfájásra a nyugati alagutakban. Most azonban nem állhatunk meg.

Ma felmondtam Skagarnak. Volt egy hatalmas vitánk, amiben eszelősnek nevezett. Azt mondta a nyugati alagutakkal fel kell hagyni és nem érti miért vagyok ennyire csökönyös. Szerinte nincs ott semmi fém és hogy csalódott a vezetői kézségeimben.

Tehát majd nyugat felé vesszük az utat,de van még egy ajtó elöttünk,amin benyitva egy föld alatti folyót találunk..hát nem túl érdekes,de azért az emlékezetünkbe véssük.
És megindulunk a gaz vámpir után egy lejtös folyosón,ahol fura szag csapja meg az orrunk amit Bombadur felismer egy gomba fajta ként(talán ez okozhatta Odóék fejfájását?),errol is megemlékezünk,de nem foglalkozunk vele,hanem megyünk tovább lefelé a lejtön.
Egy hatalmas munkálati helyszinre érkezünk,ahol a törpék legalább ötven lábnyi melyre ástak,a szakadék kör alakú és szükül ahogy egyre mélyebb lesz.

2014-06-05_00.00.40.jpg

Nem voltunk túl óvatossak,kivéve talán Lolát aki a nevezzük Csarnok-nak bejáratátol bölcsen(gyáván egy tapodtat se mozdult),igy hát igen csak meglepodtünk mikor Tukur nyakába ugrott a fickó kinek pók teste van…

2014-06-13_00.30.43.jpg

A meglepetés ellenére villámgyorsan felvettük a csata állást és amig elobujtak északrol a drowk kikböl ketto vérszegény harcosra emlékeztet és egy vagánynak tünö sámánra,Saalem és ShaKarn már fél úton is volt feléjük varázslatok,átkok és szitkok sürü felhöjét zúditva sötét ellenfeleink fejére.
Mindeközben az arachnoid elleni küzdelemhez csatlakozik a semmiböl még egy drow és igy már Lola hijján majnem kiegyenlödtek az eröviszonyok,söt Tukurt eleggé szorongatták,több sebböl is vérzett,ám ekkor Lolla megtisztel minket mentális képességeivel,amivel a pókember önbizalmát sárba tiporja,igy minden támadásunk ellene sikerrel jár,és egy rövid sorozás után a földre is küldjük a dogöt.
Bombi valahogy ma nem a régi,mint akit nem érdekel a csata és akinek nem az minden vágya hogy az utókorban bárdok regéljenek a bizar höstetteiröl,mészárlásairol..Azért megálja a helyét és a szakadék alsóbb szintjére küldi a drowt,miközben Saalem és ShaKarn a sámán kicsiny bandája ellen vivott magáncsatájukban lassan alul maradnak.
Lola többnyire sikertelen támadásokkal zárja a napot,Saalem eszméletét vesziti,és nem sokra rá ShaKarn is csatlakozik hozza,és amikor ugy tünik minden elveszett a sámán bekeményit és mérgezett indákat hiv elö a földböl ami korlátozza mozgás szabadságunk,és ez mellett csip is mind a nyavalya..

2014-06-13_00.30.38.jpg

Viszont ez nem állitja meg Bombit és Tukurt aki erött vett magán,és az alsóbb szintre vetik magukat drow meszarlas céljábol,ami mondható sikeresnek mivel közben Saalem is magához térve(Lolának köszönhetöen,aki ezuttal nem egedett a kisértésnek,hogy pósönt lopjon) hozzájárul a harcosok kivégzéséhez,akik életereje egy része átvándorolt az eszméletlen ShaKarn testébe,igy a mérgek marása ellenére életben tartva ot.

UJ KÖR…JA NEM,LOLA TE VAGY

Már csak a vérzö sámán van talpon,csapatunkbol pedig csak Shakarn fekszik,tehat fordult a kocka..Söt,Bombadur elsösegély tanfolyamon szerzett képeségeinek hála,a genasi is talpra áll aki szinte véletlenü eltalálja egy erötlen varázscsapással a sámánt,aki ércbe is harap.
Most alighanem alvás vár ránk…

Comments

mozzribo

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.