DiaryCompromise

Előző kalandjaink bejedzéseihez tessék ide kattintani! :)

Régimódi és hiányos naplórendszerünet itt lehet megtekinteni.
Ezen az oldalon kalandjaink sűrített verziója található, Sa’alem mágikus tollából (és Tukur mancsai által belepiszkított bővítésekkel), hogy azért ne kelljen mindig history-t dobnunk, ha megáll az eszünk.
A piramis belépése pillanatától kezdve íródik, amelytől megállni tűnik az idő. Kihagyások megeshetnek, viszont az összes megfontolandó és megjegyezendő részlet itt van, and then some.


Elkezdődött az összecsapás az idegen teremtményekkel (2 Carrion Crawler meg egy Kétfejű ). A hullák halmából két ocsmány kígyószörnyeteg.

Salem és Za’Ra balladája

Salem altatót szór rájuk.Tukur és Asteron a két széléén püföl.
Az egyik Crawler elalszik. Ettin 2 feje pedig skizofréniától gyötörten összeveszik egymással, minek hatására mi járunk rosszul. …Két énje kétszer keny körönként…
Egyik feje Salemot taszítja falhoz, aki fröccsenő vérét letörölvén, odaszól Za’Ra-hoz:
- Za’Ra, lám milyen csodás teazsúr!
Majd egy csábos mosollyal egy fagyasztóvarázslatot küld Ettin ellen, amit Salem csupán a Za’Ra szeméből áradó szépség jószerencséjének köszönhett. Mindezt egy rutinos varázslövedékkel nyugtázta, a szemét még mindig a lány pupillájának a mélyébe süllyesztve.
Sha-Karn elszánt harcosnak tűnik, Tukur is vérengzik.
Za’Ra előrelép és egy igen erős női érzelmekkel telt pszichikai varázslattal fejét veszi az egyik Crawlernek.
Nemsokra rá a másik Crawler is kifekszik. Etting pedig kétségbeesetten szalad a túloldalra, hogy Za’Ra-ra (Salem kvázi nőjére) támadjon.
Za’Ra rendkívül dühös.
Tukur lecsapja Ettint, majd leugrik a hullák közé.
Rájövünk, hogy a hely 300 éves múltra tekint vissza.
Za’Rat a levágott fejeknél megszólítja egy hang egy zsákból.
Sha-Karn odalép a zsákhoz, és megpillant benne egy ébenfekete, nagy és tökéletesen gömbölyű testet,
majd ahogy megérinti egy kép levágott női elf-fejet pillant meg. Az ő neve Vyrellis, aki azt állítja hogy ki tud minket menekíteni onnan. (nem tudja merre van a teste többi része)
Tukur azt érzi, hogy megbízhat a lányban, és hallgatnia kell amit ő mond.
Kiderül, hogy ez egy börtön, a piramisba pedig véletlennek tűnő dolgok láncolatán keresztül jutottunk. Egy Karavagos nevű rab-varázsló próbál időről időre becsalogatni embereket.
Segítséget kér és ajánl nekünk. Segít eligazodni a piramisban és hogy mivel érdemes vigyázni. Csupán ki kell szabadítanunk őt. Vyrellis egyetlen célja Karavagos eltűntetése az anyagi világból.
Za’Ra és Vyrellis picit civakodnak.
A piramis különböző szegleteiben kisebb csoportosulások élnek. Továbbá elmondja:
Dél: hatalmas fák és bokrok, fa- és bokorlakó lényekkel (nagyon furák de vizsonylag intelligensek)
minden máshol vízben élő lények, patkányok és különböző undormányok
Kelet: nem messze emberek bandái is.
Észak: tudásevő lények élnek
Sha-Karn zsákjába tenné Vyrellist, de ő nem szeretné, ezért Tukur átveszi.
Még szavazni is kell!


2013. augusztus 20.

a szentély alján draconic nyelven írt szöveg
a kulcson is van szöveg,
cloth armor + 3
staff of storms + 2


2013. október 8.

csótánygyilkolás.
szentély draconic szöveggel, melynek betűit leirom a könyvembe.
Vyrellis szerint a kulcs feljebb lévő szintek zárjainak egyike.


2013. 11. 11.
Benetton 23
II. szint

“chaaz nagyur” jeligével kell köszönteni a sárkányt.
délen abominationok (undormányok) egy dimenziókapuból özönlenek (Far Realm- ből). Valaki régen meg akart szökni innen, és úgy nyilt meg az átjáró undormányföldre.
A naplóban azt olvassuk, hogy Vlaadék valamiféle kugligolyókat kaptak az undormányoktól, majd azok eltűntek.
Vlaadot felélesztjük, leküldjük Garashoz.


2013. 11. 18.
Chaaz elmondja, hogy Medragar, az abominationok főpapja megpróbálta feláldozni őt egy rituálé során, s a sárkány szívével kinyitni egy Kaput.
Bosszúból Medragar fejét és két alattvalóját (élve) kéri Chaaz.
Három ajtó:
az egyiknél két démon
a középsőnél két csuklyás alak tőrrel
a harmadiknál szintén két csuklyást, akiknek nincs se szájuk, se fülük, se szemük (csak orruk!)


2013. 12. 02.
legyőzzük az ogret, és a medúzát.
A szobában két kővé dermedt harcos, akik vélhetően a medúza áldozatai.
Egy ajtó van a folyosó végén, rajta a következő felirat:
“azok járhatnak szabadon, akik minden tudást megvetve sötétségben járnak, a vakok és a süketek nem félnek veszélytől, mert a tudatlanság irányítja lépteik”
Becsukott szemmel és füllel átlépünk az ajtón, és kijövünk az egyik fenti ajtón.
Közben Nimozarannak telefonon keresztül feltettük a következő kérdéseket, amelyekre idővel választ válrunk:
A sárkány gyenge pontjairól(tűz), a Far Realm-i lényekről,a szobrokról és a vérfarkas fertőzésről.

Bejutunk a középső szobába is, a párnásba, majd lent is kinyitjuk az ajtót, és elmegyünk undormányföldre.
Ott furcsa leprás emberekre bukkanunk, akik egy fura alaktalan, négy kezű szobor körül állnak, akinek még a feje is alaktalan(amorf) és a labai helyett meg csápok vannak.


2013. 12. 09.
Nagy ajtó mögött délnek találunk egy furcsa, instabil falú szobát, talán az átjárót:

Medragartól megtudunk egy nevet: Xzathral, akinek az eltorzult furcsa teste a falakat alkotja.

Íme:

A folyosó végén megtaláljuk a falak mögött Xzathral szívét, amit egy az egyben amputál a Törp.


2013. 12. 23.

Belépünk (Shakarn befut, Bombadur bebukfencezik, Tukurt besszipanjta, Sa’alemnek meg a cigányasszonynak több eszük van) az instabil térű szoba portál szerűségébe. A portálba belépni fáj, és kalandjaink során beszerzett tapasztalatból leszűrve egyértelműen ez magában nem is lenne elég, mivel a figura a terem közepén is elkezd mocorogni, meg támadni. Nem sok időbe tellik, hogy kiszabaduljon, s üssön. A törpe rövid szóra bírja (ugyanis a lény is egy abomináció a sok közül), s röüke beszélgetésükből kiderül, hogy ez bizony Karavakos, aki izolálódott (“elszakadt”) a többi ényjétől.
Közben Lola és Sa’alem szétzúzzák a külső oszlopokat, majd a többiek a bentieket (erre a portál megsemmisül, bár a szoba még mindig instabil), mire már elég rosszul áll a szénánk, míg Karavakos még csak nem is vérzik.
Már majdnem megkönyörülnek rajtunk az istenek, de mi megvetjük ezt a lehetőséget, s mindent beleadva küzdünk tovább. S bár alig, szerencse és annak híja folytán nyereskedünk.
Hurrá.

Update by DM:

A múltkori túlélési ösztön fűtötte harc közben egy kicsit távol kerültünk a leírásoktól, hogy mi hogyan történt ott abban a teremben. Említettem, hogy a terem szinte megállás nélkül változott:

Egyik pillanatban egy zöld erdő hatalmas fái jelentek meg a falakon kívül,máskor egy sziget vulkánja felett lebegett a szoba. Mindeközben örvénylik továbbra is a mágikus energia, és a csata egyre elkeseredettebbé válik. A padló alatt megjelenik egy pillanatra Fallcrest is, majd a Far Realm. Piramisok, oázisok, és… csataterek. Csataterek? Egy mező,hatalmas pusztaság a terem padlója alatt, felül sötét felhők és eső hullik alá, alatta pedig eladrinok és démonok hullái. Egy elkeseredett harc végkimenetele. A démonok pusztulnak, az eladrinok menetelnek. Ebben a pillanatban Lola átváltozik Vyrellissé, a csata képei megszűnnek és egyszer csak az egész terem egy katedrális közepében van, ahol hatalmas ceremónia (talán esküvő?) zajlik. Karavakos tébolyodott torzképe pedig megindul “Vyrellis” irányába. Ezekben a pillanatokban a képek egyre sötétebbekké válnak, és egyre gyorsabban váltakoznak, szédítően villámzanak a képek, ekkor betalál Salem alvás varázslata, majd Tukur critical sebzése, majd a többi… A borzalom összerogy. A lény testéből zöld gőz kezd el felszállni ami lassan egy gömbbé alakul, a gömb egyre csak növekszik, megáll a levegőben, majd villámsebesen elrepül az egyik folyosó irányában.

A többiek összefoltozását követően, miután feltérképzetétek a szobát, azon az északi oszlopon ahová a lény volt láncolva, egy kulcsot találtok lógni. A kulcs mithrilből készült és írás díszíti. Körbe adva a kulcsot, Tukur olvassa fel az írást, mely elmondása szerint elf nyelven íródott: “Az éjszaka az enyém”.

Az egész harcot, színjátékot visszagondolva, Lolának az az igazán erős benyomása támad, hogy mindaz amit láttatok a szobán kívül történni, minden jelenet és történés egy olyan dolog volt, amit ez a trozszülött borzadály megélt, látott, tapasztalt… Mindez az elméjének, a vágyainak, a félelmeinek és az emlékeinek a kivetülése volt.


DiaryCompromise

Grex Interfectors Mercenarshi mozzribo